Zaterdag vonden in de BLOSO sporthal in Herentals de kruisfinale van het korfbal plaats, met als inzet een plaats in de finale in de Lotto Arena later. Het werd een Antwerps onderonsje

Boeckenberg – Riviera
Beide ploegen beginnen in hun sterkste opstelling. Eerste aanval en eerste doelpunt voor Boeckenberg via Jesse De Bremaeker. Langs beide zijden wordt er volop voor de aanval gekozen. Via Suzanne Van Oosterwyck stelt Riviera gelijk. Nick Janssens scoort op strafworp de 1-2.

Na enkele mooie acties langs beide kanten stelt Schot gelijk op doorloper. We zijn tien minuten ver als Jeffrey Campers voor de 3-2 zorgt. Via een mooie vrijworp brengt Jesse De Bremaeker de stand op 4-2. Boeckenberg is nu even duidelijk beter, Johannis Schot zorgt voor 5-2. Op het kwartier brengt Nick Janssens op strafworp de stand op 5-3. Jeffrey Campers zorgt voor 6-3, maar Dennis Vermeiren antwoordt in de volgende aanval zodat we de laatste 10 minuten van de eerste helft ingaan met een 6-4 stand.

Kort daarop scoort Jill Driessens de 6-5. In het andere vak kiest Riviera er voor om Jarret De Vriendt te laten aanvallen, bij zijn derde poging scoort deze de 7-5. In deze periode hebben de Panters rebound overwicht en ze kunnen dan ook langer aanvallen dan Riviera. Na de 8-5 door alweer Jesse De Bremaeker scoort Mitch Lenaerts zijn eerste van de wedstrijd. We beginnen aan de laatste vijf minuten met 8-6. Ook nu duren de aanvallen van Boeckenberg langer en Johannis Schot zorgt met 2 doelpunten waarvan een op de stip voor 10-6. Vanop de stip zorgt Jesse De Bremaeker voor de 11-6. Met deze score wordt er gerust.

De openingstreffer na de pauze is de vierde van Jesse De Bremaeker. Na een mooi uitgespeelde aanval scoort hij éénhandig de 12-6. De Riviera aanvallers zitten in de greep van die van Boeckenberg. Zo zorgt Jarrett De Vriendt voor de 13-6.Het duurt tien minuten in de tweede helft alvorens Nick Janssens Riviera nog eens op het scorebord brengt (13-7). Via Dennis Vermeiren wordt het 13-8. Maar De Bremaker Jesse zorgt vanop de stip weer voor een zes punten kloof.  Tjidens deze fase wordt Riviera coach Richard Van Vloten met rood naar de tribune gezonden.

Sabrina Cools zorgt direct voor de 14-9. Nick Janssens brengt Riviera nog dichterbij  (14-10). Op het kwartier zorgt Mitch Lenaerts voor de 14-11. Tijd voor een time-out weet ook coach Tossens. Jesse De Bremaeker mist dan een strafworp. De wedstrijd wordt bitsiger, de duels al een pak steviger. Jesse De Bremaeker lukt dan toch de 15-11 op doorloper. Dat is meteen zijn zevende treffer.

Met deze stand gaan we de laatste tien minuten in. Jarrett De Vriendt brengt de Panters er weer vijf voor(16-11). We gaan de laatste vijf minuten in met 17-11 , alweer Jarrett De Vriendt na een lange Boeckenberg aanval. De volgende aanval levert de Panters een strafworp op. Jesse De Bremaeker mist deze keer niet. Met nummer negen van Jesse De Bremaeker is het lot van Riviera helemaal bezegeld. 8 doelpunten ophalen op anderhalve minuut is onmogelijk. De Panters hebben hun ticket voor de Lotto Arena  beet . Eindstand 19-11

Scaldis – Borgerhout/GW
De eerste aanval van Scaldis levert meteen de openingstreffer op. 1-0 via Glenn Ruts. Maar Sven Vervloet zorgt dadelijk voor de gelijkmaker. Via Ann Vorsselmans komen de Zebra’s zelfs 1-2 voor.  Nu is het Bart Cleyman die de ploegen weer gelijk brengt. Op strafworp brengt David Peeters Scaldis 3-2 voor. Glen Ruts zet een twee punten kloof op het bord (4-2).

Op de tiende minuut scoort Britt Logisse de 5-2 voor Scaldis. Beide ploegen zorgen voor een paar lange aanvallen zonder evenwel te kunnen scoren. Tot Bart Cleyman de korf nog eens weet te vinden en zo voor 6-2 zorgt. Op vrijworp scoort Björn Van Acker de 6-3.

Evie Lauwers brengt Borgerhout/GW terug tot 6-4 bij het ingaan van de laatste tien minuten. Van op de stip komt Scaldis via Bart Cleyman op 7-4. Kristof Loos mag nadien ook aanleggen maar hij mist zijn strafworp. Met de 7-5 van Dimitri Van Leuven hebben we nog vijf minuten zuivere speeltijd te goed. Eindelijk kan David Peeters eens goed aanleggen en zo wordt het 8-5. Op vrijworp scoort Sven Vervloet de 8-6. De 9-6 komt er via Patty Peeters. Kristof Loos laat ons gaan rusten bij 9-7.

Eerste wapenfeit na de pauze is voor David Peeters. Met een mooi afstandsschot zorgt hij voor de 10-7. Terug David Peeters vanop de stip. Scaldis staat weer vier doelpunten voor. Dimitri Van Leuven antwoordt onmiddellijk met de 11-8. Maar op vrijworp zorgt Bart Cleyman even vlug voor de 12-8. Op strafworp wordt de 12-9 gescoord. 12-10 wordt het door Nienke Daelman.

Patty Peeters zet de driepuntenkloof opnieuw op het bord (13-10). Met deze stand gaan we het laatste kwartier in. Bart Cleyman tekent de 14-10 aan. Scaldis lijkt nu toch op weg naar een finaleplaats. Zeker na de vijfde van David Peeters. Evie Lauwers brengt nog even hoop voor Borgerhout/GW (15-11). Niels Van Den Houdt komt er in voor Dimitri Van Leuven. Maar de Zebra’s zoeken vergeefs naar een kansje . Scaldis staat dan ook heel sterk te verdedigen.

Na een time-out voor Borgerhout/GW mag Bart Cleyman vanop de stip voor 16-11 zorgen. Johan Olaerts mag de laatste minuten volmaken in plaats van Ken Baele. Elke Daelman en Sven Vervloet brengen de Zebra’s opnieuw korter 16-13. Zit er toch nog een verrassing in gedurende de laatste vijf minuten? Time-out voor Scaldis waar Ben Verburgt Glenn Ruts vervangt/ Tim Smet brengt de spanning helemaal terug 16-14 op vrijworp.  Drie minuten voor tijd wordt het 16-15 door Joni Verheyleweghen. Johan Olaerts brengt Scaldis er terug 2 voor (17-15). Zo worden de laatste minuten nog spannend, tot David Peeters op 30 seconden voor affluiten de wedstrijd beslist . 18-15.

Scaldis – Boeckenberg wordt de finale in Lotto Arena.

Verslag: Peter Dhollander / NnieuwsFoto's : Peter Vissers / Nnieuws